Ga naar hoofdinhoud
 

Overgang van Onderneming

Wanneer er sprake is van een overgang van onderneming zullen bij de overgang alle medewerkers mee overgaan naar de verkrijger van het (onderdeel van) het bedrijf. Daarnaast behouden de medewerkers alle rechten en plichten uit hun arbeidsverhouding. Het is in principe dus niet toegestaan om de arbeidsvoorwaarden aan te passen en andere (nieuwe) afspraken te maken.

Veel werknemers weten in dergelijke situaties niet wat hun rechten zijn en stemmen in met wijzigingen van de arbeidsvoorwaarden. Indien zij onvoldoende of onjuist zijn voorgelicht door hun (nieuwe) werkgever kunnen zij nog altijd aanspraak maken op arbeidsvoorwaarden zoals die voor de overname van toepassing waren. Dergelijke vorderingen kunnen jaren later nog worden ingesteld en het kan dan ook om aanzienlijke bedragen gaan.

Arbeidsrechtelijk advies is onontbeerlijk bij fusies en overnames. In- en outsourcing van activiteiten in een onderneming, zoals schoonmaakdiensten, automatisering en catering kan onder omstandigheden ook resulteren in een overgang van onderneming.

Heeft u vragen met betrekking tot overgang van onderneming of in-en outsourcing van activiteiten, neem dan contact op met All-Right Advocatuur.

Back To Top